Potraviny bez lepku a bez laktózy zažívají boom, Česko v nabídce zaostává
Potraviny bez lepku a bez laktózy zažívají boom, Česko v nabídce zaostává
Autor:
Šárka Konečná
Inregion
Datum zveřejnění:
Středa, Únor 5, 2025 - 17:00
Boom potravin bez lepku a bez laktózy je fenomén, který v posledních letech získal na síle. To, co dříve bylo nezbytností pouze pro lidi s celiakií nebo laktózovou intolerancí, se dnes stává běžnou součástí jídelníčku i těch, kteří zdravotní problémy s trávením těchto látek nemají. Rostoucí nabídka těchto produktů v obchodech i restauracích na západ od českých hranic naznačuje, že už nejde jen o okrajový trend, ale o významnou změnu ve stravovacích návycích společnosti. V Česku se však člověk s oběmi intolerancemi v restauraci prakticky nenají.
Dovolujeme si vás zdvořile požádat o podporu naší nezávislé žurnalistiky.
Abychom ji mohli provozovat i nadále, je důležitý každý váš finanční dar. Smyslem internetového deníku inregion.cz je přispívat ke kontrole politické i ekonomické moci, poskytovat aktuální zprávy a bránit svobodné novinářské prostředí v České republice. Abychom pro Vás mohli nadále pracovat a naše výstupy zlepšovat, potřebujeme nutně vaši pomoc, za kterou vám velmi děkujeme.
Podpořit nás můžete zasláním finančního daru na následující účet 107-8836530227/0100